Historie

1987: het prille begin
Al ruim 35 jaar bestaat het dagelijks leven bij Geurts Betonstaal uit het verwerken van wapeningsstaal.
Het is een bedrijf met enorm veel ervaring en personeel gespecialiseerd in elke vorm van betonstaalconstructies.

De oorsprong van Geurts Betonstaal ligt in het Brabantse dorp Schaijk.
In 1987 start Christian Geurts zijn eenmanszaak als vlechtersbedrijf vanaf zijn ouderlijk huis. Met aanhanger, knip- en buigmachine op naar het werk op de bouwplaatsen door heel Nederland. Het betonstaal wordt in staafmateriaal onbewerkt op de bouw geleverd en daar handmatig verwerkt tot de nodige wapeningsconstructie

Groei en ontwikkeling
In 1990 wordt een schuur aan de Franse Baan te Schaijk gehuurd om over te gaan tot het prefabriceren van de betonwapening, voor het verwerkt wordt op de bouwplaats.
In 1993 wordt de bedrijfshal aan de Scheltseweg gebouwd met de nodige machinerieën om de groeiende klantenkring van dienst te kunnen zijn en blijven.
Personeel is hard nodig want dit lukt niet meer alleen. Een aantal personeelsleden van toen zijn nu nog steeds werkzaam bij het bedrijf.
In 1993 komt ook Marieke, de vrouw van Christian in het bedrijf te werken en ondersteunt Christian waar ze kan.
Van 2000 tot en met 2006 is er een nevenvestiging in Sint Oedenrode, vanuit daar wordt begonnen met het verzorgen van breedplaat wapening.

Eind 2006 wordt de bedrijfshal in Schaijk aan de Industriepark 17 aangekocht, de locatie Sint Oedenrode verhuist naar de Scheltseweg en locatie Scheltseweg gaat zijn werkzaamheden uitbreiden met een nieuw machinepark aan het Industriepark in Schaijk.

Nieuwe locatie
April 2019 verhuizen beide locaties naar de Landweer 28 in Zeeland waar een geheel nieuw bedrijfspand als wapeningscentrale, met uitbreiding van machines wordt betrokken.

Van een bedrijf dat in 1987 begon met één knip- en buigmachine naar de bouwplaats toe is Geurts Betonstaal uitgegroeid tot een KOMO gecertificeerd, gemoderniseerd betonstaalverwerkingsbedrijf met een eigen bedrijfshal, maar ook te vinden op de bouwplaats voor complete verzorging van de wapeningsconstructies.